Itsetehty mysli

IMG_9581 IMG_9728
Oon innostunut jo useamman kerran tekemään itse mysliä ja siitä on tullut aina niiin onnistunutta! Nyt on kaappeihin eksynyt vähän muitakin hiutaleita pelkkien kaura- ja ruishiutaleiden lisäksi ja oon päässyt vähän hifistelemään. Pähkinöitä en voi harmikseni allergian takia syödä, joten niiden sijaan oonkin lisännyt mysliin manteleita vähän joka muodossa. Tässä tulee mun hyväksi havaitsema ohje:

Pähkinätön mysli:
6 dl hiutaleita (itse käytin kauraa, ruista, ohraa, soijaa ja spelttiä)
2 dl siemeniä (auringonkukka, kurpitsa ja seesam)
2 dl manteleita (kokonaisia, lastuja ja rouhetta)
4 rkl öljyä
4 rkl hunajaa
2 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
+ paiston jälkeen kuivattuja hedelmiä (banaania, omenaa, karpaloita ja rusinoita)

Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Levitä seos uunipellille ja paista noin 15 minuuttia 175 asteessa. Sekoita paiston aikana muutaman kerran. Paiston jälkeen lisää joukkoon kuivatut hedelmät ja rusinat.

Kuivatut banaani- ja omenalohkot:
1 banaani
1 omena

Pilko banaani ohuiksi viipaleiksi ja jätä kuivumaan huoneenlämpöön useiksi tunneiksi. Banaania suosittelen kuivaamaan huoneenlämmössä ennen uunissa paistoa koska se kuivaa omenaa hitaammin ja jämähtää tosi helposti leivinpaperiin kiinni. Kun banaanista on haihtunut kosteutta, pilko myös omena ohuiksi paloiksi. Levitä viipaleet uunipellille ja paista 75 asteessa reilu kolme tuntia. Sekoita viipaleita aina välillä, jotta ne eivät tartu leivinpaperiin kiinni. Kun hedelmät on mielestäsi tarpeeksi kuivia, ota ne pois uunista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti